Yerli yapay zeka 64 bin 115 oltalama saldırısını engelledi

Bakan Uraloğlu, USOM’un Siber Güvenlik Faaliyetlerini Açıkladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), siber güvenliği geliştirmek ve tehditleri önlemek amacıyla önemli çalışmalar yürütüyor. Bakan Uraloğlu, USOM’un siber olaylara müdahale, ulusal güvenlik ve koordinasyon konularında kritik bir role sahip olduğunu vurguladı.

‘SALDIRILARIN ÖNÜNE GEÇİYORUZ’

Uraloğlu, USOM’un çalışmalarıyla Türkiye’deki kritik kurum ve kuruluşları tehditlere karşı uyardıklarını ve zararlı bağlantıları engellediklerini belirtti. Zararlı yazılımların tespit edilmesi ve erişimin engellenmesiyle ülkedeki internet kullanıcıları ve sistemlerinin saldırılara karşı korunduğunu söyledi.

USOM, 2013 yılından bu yana 424 binin üzerinde zararlı yazılım ve siber saldırı bağlantısını tespit ederek engelledi. Ayrıca, 64 bin 115 oltalama saldırısı yapmaya çalışan alan adına erişim engeli getirildi. USOM’un yapay zeka teknolojisiyle vatandaşları dolandırmaya yönelik saldırıları engellediği de belirtildi.

’17 MİLYON IP ADRESİNE TARAMA YAPIYORUZ’

USOM, kurumların ve kritik altyapıların korunmasına yönelik çalışmalar kapsamında SOME’leri 7 gün 24 saat görevlerinin başında tutuyor. Ülkenin siber sahasını korumak için binlerce uzman personelle çalışan USOM, anlık olarak 17 milyon IP adresine tarama yaparak zafiyetleri tespit ediyor.

Bakan Uraloğlu, yerli ve milli yazılımların siber güvenlikte önemli rol oynadığını vurgulayarak, ulusal projelerin siber güvenlik alanında örnek teşkil ettiğini belirtti. ‘Kasırga’ projesiyle yapılan zafiyet taramalarının da önemine değindi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir